DIGITÁLIS JÓLÉT PROGRAM

A digitalizáció a hétköznapok, a vállalati működés, a nemzetgazdasági folyamatok, és így végső soron a világgazdaság teljesítményét alapvetően meghatározó jelenséggé vált. A digitális átalakulás egy átfogó, esélyteremtő társadalmi változás, amelynek középpontjában maguk az emberek állnak. Magyarország kormánya felismerte ennek az átalakulásnak a fontosságát, ezért a digitalizációtól nem megvédeni akarjuk a polgárokat és a vállalkozásokat, hanem fel akarjuk rá készíteni őket. Magyarországon a digitalizáció folyamata az utóbbi időben láthatóan felgyorsult, ehhez a Digitális Jólét Program keretében hozott intézkedések is hozzájárultak.

A Digitális Jólét Programról

A DJP keretében kiemelten kezelt Digitális Jólét Program Hálózat (DJP Hálózat) elsődleges feladata annak biztosítása, hogy a megfelelő digitális kompetenciák hiánya miatt lehetőleg egyetlen polgár, kisvállalkozás vagy közigazgatási tisztviselő se szoruljon ki a digitális ökoszisztémából.

A DJP Hálózat további célja az, hogy a Digitális Jólét Program Ponttal (DJP Pont) rendelkező településeken élők a helyi Digitális Jólét Program Mentor (DJP Mentor) segítségével minél egyszerűbben, és minél gyorsabban ismerjék fel a digitális világhoz való csatlakozás előnyeit (munkaerőpiaci versenyképesség erősítése, esélyegyenlőség növelése, életminőségük javítása stb.).

Segítünk az Erzsébet programba való regisztrációban, eSzolgáltatások igénybevételénél, ügyfélkapus ügyintézésekben.

DJP Pontunk szolgáltatásai (Dorog Város Művelődési Ház és Könyvtár)

Könyvtárunk tagja a DJP Pontok hálózatának.
Szolgáltatásaink: ingyenes internethasználat, számítógép-használat (szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció-készítés), mentés külső adathordozóra, CD-DVD írás, nyomtatás, szkennelés, fénymásolás, NAVA-pont, könyvtári szolgáltatások, könyvtárközi kölcsönzés, irodalomkutatás, rendezvények, gyermekprogramok, számítógép- és internethasználati tanfolyam (időnként indítva), egyéni segítségnyújtás a DJP Pont használóinak.

Ezen szolgáltatások igénybe vehetők a könyvtár nyitva tartási idejében:

Kedd: 8-18 óráig

Szerda: 9-18 óráig

Csütörtök: 9-18 óráig

Péntek: 9-17 óráig

Szombat: 9-12 óráig

eTanácsadó: Szederkényi Csabáné

Elérhetőség: 06-33-509-640

E-mail: szerzemenyezes@dorogikonyvtar.hu

X