A digitalizáció a hétköznapok, a vállalati működés, a nemzetgazdasági folyamatok, és így végső soron a világgazdaság teljesítményét alapvetően meghatározó jelenséggé vált. A digitális átalakulás egy átfogó, esélyteremtő társadalmi változás, amelynek középpontjában maguk az emberek állnak. Magyarország kormánya felismerte ennek az átalakulásnak a fontosságát, ezért a digitalizációtól nem megvédeni akarjuk a polgárokat és a vállalkozásokat, hanem fel akarjuk rá készíteni őket. Magyarországon a digitalizáció folyamata az utóbbi időben láthatóan felgyorsult, ehhez a Digitális Jólét Program keretében hozott intézkedések is hozzájárultak.

A Digitális Jólét Programról

A DJP keretében kiemelten kezelt Digitális Jólét Program Hálózat (DJP Hálózat) elsődleges feladata annak biztosítása, hogy a megfelelő digitális kompetenciák hiánya miatt lehetőleg egyetlen polgár, kisvállalkozás vagy közigazgatási tisztviselő se szoruljon ki a digitális ökoszisztémából.

A DJP Hálózat további célja az, hogy a Digitális Jólét Program Ponttal (DJP Pont) rendelkező településeken élők a helyi Digitális Jólét Program Mentor (DJP Mentor) segítségével minél egyszerűbben, és minél gyorsabban ismerjék fel a digitális világhoz való csatlakozás előnyeit (munkaerőpiaci versenyképesség erősítése, esélyegyenlőség növelése, életminőségük javítása stb.).

Segítünk az Erzsébet programba való regisztrációban, eSzolgáltatások igénybevételénél, ügyfélkapus ügyintézésekben.

DJP Pontunk szolgáltatásai

Könyvtárunk tagja a DJP Pontok hálózatának.
Szolgáltatásaink: ingyenes internethasználat, számítógép-használat (szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció-készítés), mentés külső adathordozóra, CD-DVD írás, nyomtatás, szkennelés, fénymásolás, NAVA-pont, könyvtári szolgáltatások, könyvtárközi kölcsönzés, irodalomkutatás, rendezvények, gyermekprogramok, számítógép- és internethasználati tanfolyam (időnként indítva), egyéni segítségnyújtás a DJP Pont használóinak.

Ezen szolgáltatások igénybe vehetők a könyvtár nyitva tartási idejében:

Kedd: 8-18 óráig

Szerda: 9-18 óráig

Csütörtök: 9-18 óráig

Péntek: 9-17 óráig

Szombat: 9-12 óráig

eTanácsadó: Szederkényi Csabáné

Elérhetőség: 06-33-509-640

E-mail: szerzemenyezes@dorogikonyvtar.hu

X