Koncertélmény a könyvtárban

Különleges zenei csemegében volt részünk Dorogon a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és az Erkel Ferenc Zeneiskola, valamint az AMT – Alkotó Muzsikusok Társasága szervezésében.

Csupa-csupa kortárs zongora, hegedű és fuvola darab, mesék, versek, sokszínű előadói körrel. És ez nagyon lényeges: az aprócska lábak alatt sámlival néhány kedves dallamot zongorázó gyermekek, a kortárs zeneszerző által előadott saját darab, mely felrobbantotta a zongorát, vagy improvizációkkal teli lenyűgöző zenei kísérlet ill. egy rock szonáta pazar előadásban.
A legnagyobb tapsot, ovációt pedig egy 9 éves legényke kapta, aki zongorán SAJÁT keringő szerzeményét is előadta fantasztikus tehetséggel megáldva! Majd ugyanezen legényke vonót ragadva még hegedű duót is játszott. Álljon itt a neve, még hallani fogunk róla: Máthé-Beke Barnabás

Bevallom, korábban nem is hallottam az Alkotó Muzsikusok Társaságáról, de itt most a közönség soraiban és az előadók között többen is jelen voltak. És remek élmény volt kortárs szerzők saját darabjait saját előadásukban hallani.
Fellépett még az Ezüsthang Fuvolaegyüttes is, akik keretezték a programot Szendi Ágnes és Gallai Attila fuvoladarabokkal.

Az aprócskáknak fantasztikus élmény lehetett zeneszerzők között kis darabokat előadni, majd meghallgatni a nagyokat. Hálásan gondolok a felkészítőkre, zeneszerzőkre és a szülőkre, akik támogatják gyermekeik zenei formálódását! Remek program volt!
X