Hagyományosan megrendezésre kerülő KultFeszt rendezvényünkre szeretettel várjuk Olvasóinkat és az érdeklődőket!

Az általános iskolás diákok munkáiból álló SZÍN-tárlat c. kiállítással nyitjuk meg programsorozatunkat szeptember 14-én, szerdán 17 órakor.

 

A.z „Öreg banda” című könyvében Kollár-Klemencz László írói és zenészi léte ér össze. A könyv család- és zeneregény, melyet  09.15-én, csütörtök délután 17.00 órakor mutat be nálunk a szerző, – aki a gitárját sem hagyja otthon.

A „Kistehén” nevű zenekar frontemberét Dorogon már másodszor köszönthetjük, Grecsó Krisztiánnal 2017-ben láthattuk és hallhattuk.

A tavalyi évben bemutatkozott Jazzformers október 14-én, pénteken 19 órakor ad a József Attila Művelődési Ház (Dorog, Otthon tér 1.) báltermében.

Bemutatkozó az együttestől:

A Jazzformers 2015 végén alakult. Akkor egy baráti örömzenélésre trombitálta össze a csapatot Szalkay Dávid, a zenekar frontembere. Tagjai – Szalkay Dávid (trombita), Szikora Balázs (ütőhangszerek), Iványi Gáspár (gitár) és Kiss Attila (nagybőgő) – felsőfokú szinten végzett jazz-, illetve klasszikus zenészek, akik aktív zenei életük mellett régóta zenetanárok is. A kvartett a klasszikus jazz határait feszegeti, elegánsan, stílusosan.
Igényes zenei világuk teret kapott már többek között az A38, valamint a Fábry Show színpadán is.
A zenekar eklektikus stílusának esszenciája ez a koncert, ahol a saját, szerzői alkotások mellett stílusos feldolgozások is hallhatók.
Mint egy igazi, klasszikus értelemben vett vásár illetve piac, ahol megtalálható mind az orientális íz illetve fűszervilág, mind az afro-amerikai rigmusok és rítusok és nem utolsó sorban a magyar költészet illetve műfordítás szépségei.

X