Összefoglaló a túrázásról
Az Országos Könyvtári Napok keretében a SzabadTér – könyv élmény és túra programjaként a Homokvasút útvonalát jártuk végig kellemes kiránduló időben. Az emléktúránkon 35 fő (+2 kutya) vett részt, minden korosztály képviseltette magát. Felkért túravezetőnk Laub Dominik és hozzá csatlakozó Molnár Márk, aki maga is szerkesztője volt Homokvasút Dorog térségében c. Dorogi Füzetek kiadványnak. Rövidebb távon Hartyán Csaba, a Bányászkör Instant Túrák atyja is velünk tartott. Az út során többször is megálltunk, érdekes történeteket hallhattunk, s fényképekkel dokumentálták milyen is volt az útvonal a működése idején.
A célállomás a csolnoki Bányász Emlékház volt, ahol kedves fogadtatásban részesültünk, s megnézhettük a térség bányászatával kapcsolatos relikviákat.
Köszönjük a túra vezetőinek, hogy a kirándulás megvalósulhatott, a hozzánk csatlakozott olvasóinknak pedig, hogy velünk tartottak.

A képre kattintva galéria nyílik meg a túráról!

„Ahogy a könyv évszázadok óta, a 21. század sikeres könyvtára is híd

– emberek, közösségek, kultúrák, gondolatok között.”

Október 3-6 között MEGBOCSÁTÁS HETE minden könyvtárban. A késedelmi díjakat ezen a héten elengedjük, várjuk vissza a polc mélyén megtalált régi könyvtári könyveket is.

Október 3-tól „Értékeink a könyvtárban” címmel kiállítás formájában mutatjuk be a Komárom-Esztergom Vármegyei Értéktárba bekerült helyi értékeinket.

Október 7-én, szombaton a kölcsönzés helyett tartsanak velünk a HOMOKVASÚT EMLÉKTÚRÁ-ra. Túravezetőnkkel, Laub Dominikkel 9.00 órakor a könyvtártól indulunk, hogy az egykori vasút nyomvonalát felfedezzük. Kérjük, hogy részvételi szándékukat a homokvasut@gmail.com e-mail címen jelezzék.

Aznap (szombaton) kölcsönzési lehetőség nem lesz.

Szeretettel várjuk Önöket a 2023-as év Országos Könyvtári Napok programjaira!

X